Retkiohjelmat & palvelut

Patikkaretkiä, luontopolku- ja pidempiä vaellusretkiä, veneretkiä Merenkurkun majakka- saarille, sieniretkiä.

Veneretkiä Merenkurkun ulkosaaristossa

Ryhmäkoko max 12 henk. /vene (suuret ryhmät sopimuksen mukaan)Retken kesto: (kohteesta riippuen 4-6 tunnista-yhteen päivään) Huomioitavaa: Säävaraus

Opastettuja veneretkiä Merenkurkun saariston muinaisille merivartio- ja luotsi-asemille, majakoille ja luontoasemille.

Valittavina kohteina: Valassaaret, Ritgrund, Punakarit, Mikkelinsaaret, Norrskär sekä Rönnskär. Yritykseni toteuttaa yhteistyössä paikallisten veneily-yrittäjien kanssa mieleenpainuvan veneretken. Saat asiantuntevan opastuksen joka sisältää mielen-kiintoista tietoa ulkosaariston ainutlaatuisesta maailmanperintö-luonnosta, alueen geologiasta ja erityispiirteistä. Kerrontaa majakan tai merivartioaseman eri vaiheista, paikallis-kulttuurista sekä muista historiallisista tapahtumista valitussa kohteessa. Retkien aikana myös mahdollisuus evästaukoon/ruokailuun.

Patikkaretkiä Merenkurkun Maailmanperintö alueella

Retken kesto: Luontopolku, pieni patikointiretki (yleensä 2-3 tuntia) Hieman pitempi luontopolku evästaukoineen on kestoltaan yleensä n. 4-6 tuntia.

Ohjelmana esim. kyseisen alueen luontotietoutta, Vaasan saariston ja Merenkurkun Maailman-perintö-luonto, Merenkurkun geologiset erityispiirteet esim. maan kohoaminen, geologiset prosessit kasvit, eläimet, paikalliskulttuuri, alueen historia ym. Toivomuksesta myös muuta, luontopolulle sopivaa ohjelmaa.

Vaellusreitit mantereella sekä Merenkurkun Maailmanperintö-saaristossa

Ryhmäkoko: 5-30 henk. (Suuremmat ryhmät sopimuksen mukaan) Retken kesto: kohteesta riippuen 6 tunnista-yhteen päivään

Ohjelma periaattessa samansisältöistä kuin patikkaretkillä Merenkurkun Maailman-perintöalueella, keskittyen kuitenkin eri alueilla liikuttaessa kyseisen alueen erityispiirteisiin. Vaellusreitit ovat kestoltaaan yleensä usean tunnin, jopa päivän mittaisia, jolloin kuljetut matkat/ siirtymät ovat myös luontopolkuihin verrattuna pitempiä.

Vaellus sisältäen yöpymisen

Ryhmäkoko sopimuksen mukaan. Retken kesto: kohteesta riippuen yhden tai useamman vuorokauden vaellus. Vaelluskohteet: ulko tai sisä-saaristossa, vaihtoehtoisesti mantereella.

Yöpyminen tapahtuu maastossa joko teltassa tai laavulla, reittivalinnan niin salliessa, vuokramökissä. Oheisohjelmaa sopimuksen mukaan. Esim. kajakki/kanoottimelontaa, ”luonnossa selviytymis taitoja”: suunnistusta, hätäravinto, majoitteet, juomaveden saanti ym. Käytännön harjoituksia ja eräretkeilyn perusteita. Lopullinen ohjelma-kokonaisuus sekä mahdollisesti tarvittava erityisvarustus sopimuksen mukaan.

Lumikenkä-retkiä mantereella ja Merenkurkun saaristossa

Eripituisia lumikenkäretkiä sekä maastossa että Merenkurkun jäällä. Ryhmäkoko max 20 henkilöä Retken kesto sopimuksen mukaan (yleensä 1- 6 tuntia) Ohjelma: samansisältöistä kuin patikkaretkillä Merenkurkun Maailman-perintöalueella.

Jäällä liikuttaessa ohjelma voi sisältää esim. tietoa alueen subarktisista talviolosuhteista, jäätietoutta, ohjeistusta turvalliseen jäällä liikkumiseen, hypotermia-tietoa ym.

Tiesitkö että lähes kaikkia palvelu-moduuleja voidaan tarvittaessa yhdistellä? Ota yhteyttä niin autamme sinua järjestelyssä.

Lähetä tarjouspyyntö

Potkukelkkaretki jäällä
tai maastossa

Toiminta-alue: Vaasan saaristossa ja Merenkurkun jäillä.Henkilömäärä max 20 henkilöä Ajankohta joulu/tammikuu-maalis/huhtikuu Ohjelman kesto: Eripituisia retkiä: 2 tunnista - 1 päivään.

Mahdollisuus upeaan elämykseen! Lähde potku-kelkkailemaan ja kiidä merikotkien ja hylkeiden maailmaan! Ulko-saaristossa liikuttaessa voit hyvällä onnella ja kelillä jopa nähdä tai kuulla ne saman retken aikana. Joutuisa potkukelkkailu edellyttää turvallista, tasaista ja vähälumista jäätilannetta, jolloin todennäköisyys sen onnistumiseen on parhaimillaan. Nykyään, talven tulosta riippuen, joulu-tammikuun vaiheilla sekä kevättalvella.

Myös maastossa kelkkailu onnistuu yllättävän hyvin potkureihin asennettujen kapeiden muovijalaksien ansiosta. Varsinkin kevättalvisella hankikelillä retki sopivaan maastoon on täysin mahdollista. Potkureilla on jopa tehty useampi nousu / vaellus Lapissa Halti-tunturin huipulle. Retkeen mahdolliset liittyvät lisäpalvelut tai erityis-järjestelyt sopimuksen mukaan.